Annons:
Etiketterevenemangtillställningar
Läst 7715 ggr
maneki
9/9/10, 7:50 PM

Grupprojekt Berlocker: Information och diskussion

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Diskussionstråden börjar kanske bli lite för svårgenomtränglig för den som inte följt hela grupprojektet från början. Därför kommer här en koncisare sammanfattning för alla som vill delta.

Vad är berlockprojektet?

Berlockprojektet är ett grupprojekt inspirerat av A Charming Exchange och UK Beaders Anniversary Bracelet Project. Det går ut på att vi tillverkar berlocker, som ska sättas ihop till ett maffigt berlockarmband vilket sedan kommer att lottas ut på pärlträffen PUSS i oktober. Insamlade pengar kommer att doneras till Cancerfonden.

Alla som vill kan bidra till projektet genom att tillverka en eller flera berlocker.

**Hur ska berlockerna se ut?
**

Först och främst ska berlockerna ha ett litet klolås monterat på för enkel upphängning på armbandet. Berlockerna kan tillverkas i många olika material och tekniker, bara de passar till smycken (nickelsäkert är ett absolut krav). Det är inte ett krav att använda ädelmetall -- om du använder t ex silver, låt det gärna framgå på något vis innan berlocken blandas med de pläterade. Gör inte heller berlocken för stor.

Helst ska det vara något mer än bara "en enkel köpepärla på hattpinne", men projektet är öppet för alla nivåer. Du behöver inte göra något ytterst avancerat, bara lägga lite tid och omtanke på ditt alster. Gör du dina egna pärlor/berlockhängen är det helt ok att bara montera rakt upp och ned på hattpinne.

Minst en av berlockerna du gör ska följa vårt valda färgtema BLÅTT & GRÖNT. Till de berlockerna ska silverfärgad metall användas. För övriga berlocker är färgvalet helt fritt.

För exempel på hur en berlock kan se ut, se de två länkarna ovan samt mina exempel i fotot längst ned. Notera spännvidden mellan det enklaste och det mer avancerade -- det mesta är tillåtet.

Hur samlas berlockerna ihop?

Armbandet/armbanden kommer att sättas samman på plats innan PUSS öppnar dörrarna. Är du i Täby då kan du lämna av berlocken/berlockerna personligen till Bimse. Kommer du inte att vara på PUSS eller kommer du att anlända sent kan du skicka berlockerna i förväg till Bimse. Ett förslag till sista datum att skicka berlockerna är 30 september.

Hur kommer armbandet att lottas ut?

På PUSS är Noora (Silvergrejs) huvudansvarig för utlottningen. Lotteriet och vinsterna kommer att presenteras på en samling där. Lotteriet är av juridiska skäl inte öppet för allmänheten utan enbart PUSS-deltagare.

Annons:
Bimse
9/10/10, 3:34 AM
#1

De som vill skicka sina berlocker till mig får adressen genom att ni skriver ett PM till mig. De som vill ge mig berlockerna på Puss gör det, men där kallas jag för Gabrielle (lite schizofreniskt kanske OskyldigSkrattande).

Mmadeit
9/10/10, 10:03 AM
#2

Bimse "kärt barn har många namn" ;-)

maneki
9/25/10, 7:16 PM
#3

Bara lite nyfiken: Hur går det med "berlockmakandet"? Finns det några berlocker färdiga eller under arbete just nu?

kissidor
9/25/10, 7:46 PM
#4

några färdiga, fler planerade Flört

Värd på Mobiltelefoner och Android

Alex05
9/25/10, 8:59 PM
#5

Jag har redan skickat minaSkrattande

Mmadeit
9/26/10, 4:10 AM
#6

blev 3 från mig…

Annons:
Cessy
9/26/10, 12:13 PM
#7

Tja två är nästan färdiga (ska fast lås i dem) o sedan räknar jag med att göra några ganska enkla med blommor o blader på hattpinnar också, så 4 blir det minst o kanske några enkla till. Får se vad jag hinner.

SusannAlg
9/26/10, 12:30 PM
#8

En klar…..

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

ommok
9/26/10, 2:37 PM
#9

Ett par på g…

Välkommen att titta in på min facebooksida Dragoncave.se, där finns en del av mina alster i glas samt lite smycken.

maneki
10/3/10, 8:11 PM
#10

Ja, jag har också några på gång. Osäkert hur många det blir totalt. Det beror nog i slutänden på hur många smålås jag hittar.

Ska bara se till att komma ihåg att skicka i tid också…

Ni som ska till PUSS har kanske förhoppningsvis några fler dagar på er om ni är sugna på att vara med. Flört (Säger kanske för jag vet hur snabbt tiden kan rinna iväg, speciellt om man också ska packa o dona inför en weekendresa till på köpet.)

NeedfulThings
10/3/10, 9:40 PM
#11

Jag har 1 färdig, och det kan nog bli ett par till, SkämsFlörtFörsöker posta dem på tisdag till dig, bimse, så borde de väl hinna fram eller? har inte heller direkt så mycket blå pärlor, i alla fall inte i seeds där jag bara hittade en jeansblå påse.(och ingen grtön tror jag) Däremot har jag gott om turkosa pärlor, för det är en av mina favoritfärger.

Men jag gör så gott jag kan, det behöver ju inte vara seeds man gör alla av.

Medarbetare på Smyckestillverkning Tjolahopp!

ommok
10/3/10, 9:41 PM
#12

Jag tar med mina till PUSS. Bör bli minst ett par stycken, kanske fler om jag hinner.

Välkommen att titta in på min facebooksida Dragoncave.se, där finns en del av mina alster i glas samt lite smycken.

noora
10/4/10, 1:16 PM
#13

Har någon skickat material för skylt till PUSS-arrangörerna?

Annons:
Tigris
10/4/10, 1:32 PM
#14

Jag har inte följt hela tråden men OM ni vill ha någon form av affisch så behöver jag ha materialet till den senast ikväll, måndag.

Sista chansen för kopiering har jag i morgon tisdag för sen är jag ledig och reser till PUSS på torsdag.

NeedfulThings
10/4/10, 8:26 PM
#15

Hrm. mina 10 mm klolås är i mörkare silver, inte den där ljusa. De ljusa jag har är i 12 mm. Kan det funka ändå?

Jag gjorde en enkel affisch, men jag vet inte riktigt vad som ska stå på den…..

Medarbetare på Smyckestillverkning Tjolahopp!

Denna kommentar har tagits bort.
NeedfulThings
10/4/10, 8:32 PM
#17

Nu har jag ju bara works, men jag sparade det i Word format. Dock kan jag inte ändra bakgrundsfärg och liknande. men kom gärna med synpunkter, och gör någon en tjusigare affisch så vore det bara toppen Flört

Medarbetare på Smyckestillverkning Tjolahopp!

Mmadeit
10/4/10, 9:18 PM
#18

jag har BARA använt mörkare silver färg… men det funkar ju att blanda…

noora
10/6/10, 7:44 PM
#19

Kom vi nånsin överens om vem som ska köpa lottringarna? Jag hittar inte det i diskussiontråden, men den är ju rätt lång nu… Bimse, har du köpt lottringar? Annars kan jag fixa det imorgon.

maneki
10/6/10, 8:29 PM
#20

Jag vet inte om det blev helt bestämt så det vore ju perfekt om du (eller nån annan) gjorde det ifall ingen redan köpt på eget bevåg.

Affisch hade jag också helt glömt bort. *suck* Känns som det enda jag har kommit ihåg på sistone är att skicka berlockerna… För det har jag gjort iaf.

Annons:
noora
10/6/10, 10:07 PM
#21

Jag tar för övrigt med mina berlocker till PUSS, om det inte var uppenbart Glad

Bimse
10/7/10, 12:57 AM
#22

Noora jag gick in på ÖB idag (ett litet ett vid Frighemsplan) de har tidigare haft lottringar, men inte nu, typisktSkrikandes. Det skulle vara bra om du har möjlighet att fixa det.

noora
10/7/10, 11:14 AM
#23

Ok, då fixar jag lottringar. Glad

kissidor
10/7/10, 12:08 PM
#24

21 berlocker blev det från mig - men alla är inte superfina direkt Skäms

men jag överlåter åt montageledaren att bedöma på plats vilka som kan stå för sig själva och vilka som kanske funkar tillsammans med andra med synergieffekt Skrattande

det har kört ihop sig på jobbet för mig så jag vet inte om det blir idag eller imorgon förmiddag jag kan överlämna dom - det lutar åt att jag lämnar in dom imorgon förmiddag. vilken tid är du där noora, kan jag lämna dom direkt till dig eller ska jag lämna in dom i hotellets reception med adress bimse?

Värd på Mobiltelefoner och Android

SusannAlg
10/7/10, 12:51 PM
#25

Skickade 6 små berlocker igår…. hoppas dom kommer fram idag!

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

noora
10/7/10, 2:38 PM
#26

Kissidor, 21 stycken Förvånad Jag är imponerad! Glad Riktigt så många har inte jag hunnit göra, om vi säger så… (4 st är jag uppe i, får se om det blir några till i kväll)

Jag dyker upp "efter lunch" - planen är att jag packar bilen, äter tidig lunch, åker till Sollentuna och hämtar min man som ska jobba på förmiddagen och hjälpa mig på PUSS på eftermiddagen och sen åker vi till Täby därifrån.

Lottringar är inköpta nu, maken gick förbi en pappershandel på sin lunchrast.

noora
10/7/10, 2:46 PM
#27

Just ja, är det några av er som inte kommer på PUSS som vill att jag köper lotter åt er? Skicka i så fall mail till noora@silvergrejs.se så kan vi komma överens om betalning och sånt (säkrast att ta det via mail, eftersom jag kan läsa mail i mobilen imorgon men inte nödvändigtvis kolla på detta forum).

Jag tycker i alla fall att det borde vara okej att alla som har varit med och gjort berlocker kan vara med och köpa lotter, även dom som inte ska till PUSS. Eller är det helt emot lotterilagen att ha en bulvan som köper lotterna? :-)

Annons:
kissidor
10/8/10, 11:09 AM
#28

tja noora, då är det säkerligen mer arbetade berlocker du kommer med helt enkelt Flört. men lyckades jag skrämma upp dig till att göra några fler igår kväll så är ju det bara bra Skrattande!

Värd på Mobiltelefoner och Android

noora
10/8/10, 12:53 PM
#29

Tre stycken till blev det :-)

noora
10/10/10, 7:56 PM
#30

STORT TACk till alla som skickade berlocker! Våra berlocker inbringade 1750 kr till Cancerfonden. Jag har skapat en insamling och satt in pengarna, ni kan se den här:

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4267

Vi sålde 200 lotter för 7 kr styck (maxpriset enligt lag i denna typen av lotteri) och många valde att betala lite extra.

Allamej
10/10/10, 7:59 PM
#31

Underbart :)

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Bimse
10/10/10, 8:07 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#32

En liten raport om hur det gick med "Berlockprojektet". För det första vill jag bekräfta att Susanns berlocker kom fram i tid och jag ber om ursäkt för att jag inte hann skicka bekräftelsemail.

Vi beslöt att vi lottade ut tre armband med berlocker och berlocker för sig om två per vinst, det blev 30 vinster. Lottpriset satte vi till 7 kronor/lott, beroende på lotterilagens bestämmelser, men vi sade att man fick lägga en tia om man ville, vilket en del gjorde. Vi sålde hela två ringar med lotter, fick in 1750 kronor som Noora sätter in på Cancerfondens konto dessutom bistod Noora med lottringarna.

Jag har fått pengar för att köpa lotter, tyvärr så utföll de inte med någon vinst.

Lotteriet uppskattades mycket av deltagarna på Puss, något som vi kanske kan upprepa nästa gång.

SusannAlg
10/10/10, 9:43 PM
#33

Oj, det var inte illa! Vad kul att det blev en uppskattad idé!

Å, så många fina berlocker! Tack för att du fotade Bimse!

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

NeedfulThings
10/10/10, 10:02 PM
#34

Vilket fantastiskt resultatSkrattande Och, vad kul att få se alla berlockerna.

Medarbetare på Smyckestillverkning Tjolahopp!

Annons:
Alex05
10/10/10, 10:20 PM
#35

Va' kul att det gick så bra! Och kul att få se alla fina berlocker också!

Evahelene
10/10/10, 10:24 PM
#36

Härligt! Så bra ni gjorde det, ni som "höll i" det hela! Och tack Maneki som kom med förslaget från början!!!

En stor eloge till er!

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

maneki
10/10/10, 11:28 PM
#37

Kul att höra att lottförsäljningen gick bra o att idén var uppskattad av deltagarna. Roligt också att få se en bild på alla fina berlocker. Glad

kissidor
10/11/10, 8:50 AM
#38

vad kul att det roddes iland så bra till sist och blev en skaplig slant! det var ju motigt ett tag med alla juridiska käppar i hjulet och sen på slutet blev det lite bråttom och kändes lite osäkert vad det skulle bli av det hela, men det gick ju bra Glad!

eloger till maneki för idéen, till noora, bimse och cessy som jobbade mest med det på PUSS och naturligtvis till alla berlockmakare/skänkare! dom sistnämnda tror jag inte jag räknar upp, det blir så tråkigt om jag missar nån då. nån annan kanske har järnkoll på det?

Värd på Mobiltelefoner och Android

leja
10/11/10, 2:23 PM
#39

Vad kul att bdet gick bra och blev uppskattat, fina berlocker dessutom.

Vad ska man ha som signatur tro?

[linda-pinda]
10/11/10, 11:11 PM
#40

Eloge till er alla i detta projekt! Bra initiativ för ett gott ändamål! (och jag vann två fina berlocker dessutom *glad*)

Cessy
10/14/10, 10:43 AM
#41

Ja Noora din tavla funkade ju kanonbra att sätta upp berlockerna på o så att du hade ett stativ till den o att den s.a.s. kunde stå i mitten (mellan de två rummen hos PUSS-tjejerna) var också en bra idé. Din idé Bimse om att sköta lottdragningen sedan på söndagen o att vi satte upp lottorna på tavlan fungerade finfint. Tack Noora för sponsringen med lottringarna o att du skötte försäljningen av lotterna o tack alla ni som gjorde de fina fina berlockerna.Glad

Jag tycker att detta är en idé värd att upprepa tills nästa PUSS för då vet vi hur det skall göras o skötas bättre. Dock tror jag inte att vi behöver färgbestämma berlockerna (alltså rösta fram en färg/färgkombo) för det var fler berlocker i andra färger än i blå/grön så det syntes inte., utan det blev en härlig kavalkad av berlocker o det var snarast det som gjorde det roligt o ett bra initiativ - tack för att du presenterade o drog igång det här maneki. I slutändan blev det ju ett bra bidrag till cancerfonden.

Om någon undrar varför det inte sattes upp fler berlocker på armband, så var det för att när jag skulle göra i ordning tavlan så visade det sig att de kedjorna (d.v.s. armbanden) vi fick i godispåsen i fjol var för grova för 10 mm låsen. Mekanismen kunde inte låsa. Som tur var hade Noora massor av nålar o därför blev det bara 3 armband o resten av berlockerna hängdes upp två o två. Det blev faktiskt inte så dumt, för på så sätt blev det ju tre större vinster o rätt många vann ju 2 berlocker vilket folk faktiskt verkade uppskatta. Själv vann jag en kanonfin pärla som Noora hade gjort o så den blå sydda jättesöta ängeln som jag tror Evahelene gjort.

Tack ALLA o detta var definitivt en idé värd att upprepas till nästa PUSSSkrattande

Annons:
noora
10/14/10, 10:46 AM
#42

En kommentar jag hörde från några av PUSS-deltagarna var att de inte var så intresserade av ett lotteri, men om de hade kunnat köpa en valfri berlock så hade de gärna gjort det. Kanske något att fundera på?

Cessy
10/14/10, 10:56 AM
#43

mm … det enda som slår mig spontant är att berlockerna då måste upp i pris för att dra in samma summa pengar o kan alla berlocker kosta samma summa? Dina var ju t.ex. de enda som innehöll SS delar Noora o hur värderar man de olika berlockerna mot varandra eller skall man ta ett enhetspris? Men det tål def. att funderas på. För ju fler som är beredda o skänka en slant till cancerföreningen destu bättreSkrattande

Cessy
10/14/10, 11:05 AM
#44

Fast nu när jag snabbt räknade på antalet berlocker (tittade på Bimses bild)  så ser jag att det hade räckt med att varje berlock kostat 25 kr, för att slå summan som blev i år, så det är def. en möjlighet värd att ta i beaktning nästa år o då blir det ju heller inget dyrt lottringspris som du ju var så jättegullig o skänkte Noora. Det enda jag väl eg. är rädd för är att folk börjar värdera vad som ev. är värt priset som vi bestämmer oss för att sälja berlockerna för o vad som inte är värt det, men det kanske inte blir så utan folk kanske ser det som att de får en belöning för att de skänker en summa till cancerfonden.

noora
10/15/10, 11:51 AM
#45

Lottringarna tar jag på företaget och efter alla avdrag så bilr det inte många kronor alls för dem Flört

Ett problem med att sälja berlockerna i stället för att lotta ut dem är att alla berlocker kanske inte blir sålda.

SusannAlg
10/15/10, 12:19 PM
#46

Jag tror mer på lotteri. För det blir säkert svårt att sälja alla.

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

Cessy
10/15/10, 1:06 PM
#47

Håller med precis - att det var det jag såg framför mig att folk börjar leta efter något speciellt o då ratar vissa o det känns ju inte så kul. Det är väl som så att allt har nackdelar o fördelar o man måste bestämma sig för vilka man kan acceptera. Jag tycker nog det blev ganska bra med lotteriet o även om vi missade några för att de inte ville köpa lotter, så blev det ju rätt bra ändå. Glad

Vad bra att du kan ta lottringarna på företaget Noora, för jag hade inte en susning om att lottringar var så dyraSkäms

Bimse
10/15/10, 5:18 PM
#48

Tror som några andra här att om vi ev skulle göra till försäljning skulle det bli ett rivande och slitande samt att en del inte skulle bli sålda och vad skulle man göra av dem då. Jag tycker nog att det blir enklast med lotteri i alla fall och de som har något emot det behöver inte köpa några lotter, men man skulle i så fall ha några av cancerfondens inbetalningskort till hands eller att de lägger en slant i lotterikassan.

Det är alltid svårt att få alla nöjda.

Annons:
maneki
10/15/10, 10:32 PM
#49

Jo, så är det ju alltid: vissa gillar en sak, vissa en annan. Varje upplägg har sina för- o nackdelar.

En fördel med lotteri är ju också att man kan locka med lite större vinster, sånt som kanske inte alla skulle (kunna) betala fullt pris för annars. Som t ex hela berlockarmband. O man kan ju alltid ge bort en vinstlott till nån annan om man nu inte vill ha vinsten.

Försäljning har fördelen att man kan välja det man gillar, men det innebär ju som ovan sagt att något också väljs bort o det vore ju jättetrist om nån som bidrar känner att dennes berlocker blir ratade. Är det en eller ett par personer som tillverkar berlocker, kanske enbart i ett par olika former (t ex änglar) så är det ju mer att det går efter färgval, att alla berlocker är relativt lika med färgerna är olika, här blir det mer att nåt väljs bort pga av designen o då kan det kännas mer personligt. Plus att där som sagt finns risken att vissa berlocker blir över o vad gör man då med dem?

Som Bimse säger skulle man kanske kombinera lotteri med att folk har (uttalad) möljighet att donera pengar utan att köpa lott.

noora
10/17/10, 5:22 PM
#50

Det var faktiskt en som skänkte en tjuga utan att köpa lotter. Vi la helt enkelt tjugan i lottkassan.

Upp till toppen
Annons: