Vinnare

Vinnare i Månadens lapp April och Maj!!!

2010-05-26 15:33 #0 av: Allamej

Denna lapp var kronan på verket BitteS tog hem tävlingen

bittesapril.JPG

Jag heter Britt-Marie Sundin och bor i Heby i Uppland i ett litet hus som är presis lagom för två. Är sambo och har två vuxna döttrar och fyra barnbarn. Jobbar på Adlibris boklager i Morgongåva, som förman på bokverkstan där vi utrustar och plastar böcker till bibliotek och skolor. Jag trivs jättebra på mitt jobb och med mina arbetsuppgifter. Jag bara älskar böcker och då känns det som att jag hamnat helt rätt. Det enda abret är väl att jag ser allt för många böcker på jobbet som jag blir sugen på och vill ha. Så det börjar bli ganska många bokhyllor här hemma. Sen köper jag många böcker till barn och barnbarn också. Det går ju inte att fira en födelsedag utan en bokgåva, hi hi.

Jag har hållit på med pärlor till och från i 4-5 år. Det var min yngsta dotter som kom hem en helg och hade en krokodil av pärlor, som en kompis till henne visat hur man gjorde. Sedan hade hon hittat på en fransk sida, där det fanns en massa mönster på olika 3-dimensionella djur. Vi satt väl hela helgen och gjorde olika små djurGlad. Det var då jag fastnade för pyttepärlorna.

Jag gillar nog allra mest peyote och "pyttepärlorna", ju mindre desto bättre. Men skulle vilja prova på att länka samman olika delar med silvertråd. Då jag inte kan ha "fusk-metall" (jag får prickar och en förskräcklig klåda efter ett tag) så kan det vara svårt att få tag i roliga delar i silver. Därför så gick jag några kurser i silverlera som jag uppskattade väldigt mycket. Det är ju ingen billig hobby så jag känner att man inte bara kan producera, utan när jag gör  smycken så vill jag att det ska ligga lite tanke bakom så jag blir nöjd med resultatet.

Jag är nog ganska kräsen när det gäller smycken. Blått och svart är mina favoritfärger. Min smak ligger nog mer åt enkla och rena former om jag ska bära dem själv. Visst, jag imponeras ofta av mer vågade smycken också, då mest av att människor så fint kan kombinera pärlor och andra material så otroligt vackert.


Inspirationen hittar jag överallt. Problemet är att jag hittar så mycket jag skulle vilja prova, så risken är att det inte blir något alls. Annars är ju Internet är ju en fantastisk källa att inspireras av.

Min framtidsvision med pärlandet? Ja det skulle väl vara det som jag hela tiden sagt: Att bara pärla när jag tycker det är skojigt. Jag gör sällan smycken på beställning, för jag finner inget nöje i att sitta och göra saker för att jag måste. Livet har så många andra "måsten" som man är tvungen att göra. Visst har jag sålt en del, men även tackat nej till vissa beställningar då jag känt att glädjen över att pärla saknats. Dessutom har jag mycket svårt att värdesätta det arbete jag lägger ner så att jag får betalt för det.

Jag behöver inspirationen för att det ska bli något och infinner den sig inte så låter jag hellre bli och sitter då heller och tittar på de pärlor jag har. Som tur var så är det ju inget bäst före-datum på pärlor, så de kan ju ligga oanvända ett tag utan att förfaras.

Jag bifogar ingen bild på mig då jag avskyr att fotograferas. Jag lyckas alltid knorva till minen så jag ser helt vanskapt ut så fort kameran kommer fram. Däremot gillar jag skarpt att själv jaga både folk och fä med karmeranOskyldig. Däri ligger det kanske lite dubbelmoral. Jag fotar även små, små djur eller växter.
Det som står högst på min önskelista nu är en systemkamera och ett riktigt macro-objektiv, så jag kan få ännu mer detaljerade bilder. Skulle kunna tänka mig att gå en fotokurs framöver.

Semestrarna tillbringar jag gärna norröver, närmare bestämt i stugan som ligger ett stenkast från Ljusnan. Där är så vackert att det värker i hjärtat. Se bilden som jag bifogade. Lugnt och skönt. Ingen stress och jäkt. Ingen TV, telefon eller dator. Man går upp när man känner för det. Sätter sig i båten med ett metspö och filosoferar medan man väntar på att det ska nappa. Eller tar en burk och går ut och plockar lite bär.Eller tänder en brasa i öppna spisen och sitter i brasvärmen och läser en god bok. Där kan man verkligen ladda batterierna. Närmsta grannarna bor på andra sidan älven. Ett litet paradis mitt i ensamheten.

En annan sak som jag verkligen tycker är kul det är att springa i skogen och plocka svamp. Jag älskar när hösten kommer och jag får ge mig ut i naturen och skörda. Jag kan nog fler svampsorter än vad gemene man kan, så jag behöver inte komma hem utan skörd. Förra året var ju ett fantastiskt Kantarellår. Jag har nog aldrig i hela mitt liv plockat så mycket gula kantareller på en och samma gång. Jag både torkar och fryser svampskördarna (beroende på sorter). Ger bort en del till vänner och bekanta, då vi varken hinner eller mäktar med att äta allt själva. Jag kan nog nästan bli lite manisk med svampplockningen. Hinner ofta inte mer än hem från jobbet förän benen bär mig till skogen.

Jag har ingen hemsida och har heller ingen tanke på att skaffa en framöver. Jag är nog inte tillräckligt kunnig för att hålla en sådan vid liv. Som sagt, jag behöver inspiration för att få något ur händerna. Och ibland så sitter den inspirationen väldigt långt inne.

Jag har levt i över 50 år nu och nu är jag fri att göra vad jag känner och vill på min fritid. Eftersom barnen bor ganska långt härifrån så har jag väldigt mycket egentid. Jag skulle inte för allt i värden vilja vara utan åren med mina kära barn, då de skänkt mig så otroligt mycket glädje (och fortfarande gör). Men nu kan jag själv bestämma utifrån hur jag mår och känner. Det är en ganska befriande känsla. Dessutom har jag lyckats släppa mina egna krav på vad och hur man ska göra saker. När man var yngre så hade man ju så många ideer, som man själv tyckte att man måste leva upp till.

Det är ganska skönt att ha några år på nacken och jag tror inte jag kommer att ha några problem att fördriva tiden då pensionen infinner sig. Det är bara att hoppas att det frortfarande finns pension då, så man slipper jobba tills man lägger näsan i vädret.

bittesbild.JPG

Anmäl
2010-05-26 17:17 #1 av: Emo

Grattis. Fint alster.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2010-05-26 18:36 #2 av: SusannAlg

Fin lapp och ljuvlig bild! Grattis!!

Anmäl
2010-05-26 19:37 #3 av: ommok

Grattis! Vacker och rofylld bild. Glad

Välkommen att titta in på min facebooksida Dragoncave.se, där finns en del av mina alster i glas samt lite smycken. Flört

Anmäl
2010-05-26 21:21 #4 av: Mmadeit

Grattis grattis!

Anmäl
2010-05-26 22:20 #5 av: Spacegirl31

Grattis :-)

Anmäl
2010-05-26 22:29 #6 av: Bimse

Grattis till den fina utmärkelsen, krona som motiv vid denna tid då prinsessan Viktoria ska gifta sig är ju en given vinnare.

Anmäl
2010-05-27 08:01 #7 av: Alex05

Grattis! Lappen är väldigt fin liksom bilden på vattnet!

 

Anmäl
2010-05-27 08:21 #8 av: kissidor

grattis bitte, lappen är SÅ snygg Glad! och vilken vacker vy - förstår dig att du skickar en sån istället för bild på dig själv, men fyfy att jaga andra med kameran Flört!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2010-05-27 09:56 #9 av: BitteS

Tack så mycket allesamman. 

 Bilden är knäppt från stugan vi brukar vara i. Den ligger bara ca 10 meter från älvkanten. Det är helt ljuvligt att få tillbringa ledigheten där och njuta av lugnet.

Eftersom jag inte gillar att fotas så gäller det att hålla hårt i kameran och jaga andra så de inte har en chans att hinna fota migOskyldig.

Anmäl
2010-05-27 10:07 #10 av: BitteS

Här en bild på andra änden av huset. Här ser man hur nära älven det ligger.

Anmäl
2010-05-27 10:11 #11 av: BitteS

Och till sist en bild på Råmyrstugan som skymtar på den tidigare bilden. Den är så himla söt.

Anmäl
2010-05-28 10:40 #12 av: Cessy

Grattis till vinsten för den fina lappen o roligt att se de fina bilderna på ditt paradisGlad

Anmäl
2010-05-28 14:46 #13 av: NeedfulThings

Grattis till vinsten, Bitte, det var en fin och imponerande jämn lapp Glad

Anmäl
2010-05-28 20:56 #14 av: maneki

Grattis till vinsten! En stilig lapp. O fina foton.

Anmäl
2010-05-29 00:38 #15 av: BitteS

Tack så mycket. Kul att den kungliga kronan gillades.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.