Annons:
Etikettinformation
Läst 8814 ggr
Allamej
2009-12-18 03:49

Pärlbutikskartan

Här hittar ni de fysiska butikerna i vårt avlånga land

Maneki och Pugglis har gjort ett jättejobb med att hitta alla adresser till butiker över hela landet.

Här är kartan över fysiska pärlbutiker.

[Länk uppdaterad 100614 /maneki]

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Annons:
Pitepaerlan
2009-12-18 12:53
#1

Tack Maneki och Pugglis för pärlbutikskartanSkrattandeKyss

Välkommen till min blogg http://pitepaerlan.blogspot.se/

kissidor
2009-12-18 15:34
#2

vilket jättejobb ni gjort tjejer :thumbsup:!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Alex05
2009-12-18 18:43
#3

Vilket bra jobb ni har lagt ner, tjejer! Skrattande

Emo
2009-12-18 19:23
#4

Jag hittade inte min affär. Jag har ju ändå Sveriges största sortering Nabbi-pärlor (c:a 70 nyanser) och butiken är fysisk. E-handeln har upphört efter 10 år för att jag inte vill lägga mer tid på den, men min fysiska affär ska bestå så länge jag kan stå på benen.

Emos Shop i Röke

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

kissidor
2009-12-18 20:00
#5

fast emo dom bad oss ju hjälpa till att tipsa - sa du inte till då? det hade ju varit en omöjlig uppgift att hitta alla dessa fysiska butiker som i många fall inte marknadsför sig explicit som pärlbutiker annars. visserligen vet vi alla att du har en fysisk butik och nabbipärlor däri Flört men jag kan nog ganska lätt förstå om dom inte tänkte så långt eftersom smyckespärlor väl var det man hade i åtanke.

Värd på Mobiltelefoner och Android

NeedfulThings
2009-12-19 01:12
#6

kanonbra kartaSkrattande Verkligen bra jobbat.

Medarbetare på Smyckestillverkning Tjolahopp!

Annons:
Cessy
2009-12-19 03:10
#7

Ett jättejobb ni har laggt ner o det blev ju en kanonfin karta av detGlad

Emo
2009-12-19 07:26
#8

#5 Nej, det är inte så konstigt, för jag brukar inte vilja vara med på sådana listor. Eftersom jag inte skickar och folk inte förstår att jag inte skickar när jag med fetstil skriver: Endast försäljning i affären, inga varor skickas, så brukar jag inte vilja visa upp min affär. Jag får ju ofta e-mail från folk som tror att jag ändå vill skicka. De erbjuder sig till och med att betala Förvånad

Så det gör inget om jag inte är med, med det såg ut som om det var till folk som är ute och kör och då kunde det kanske vara lämpligt att vara med. Trevliga kunder (pärlfolket är trevligt med få undantag) är alltid välkomna i affären.

De av er som är ute och kör en runda i Skåne skulle ju kunna vara intresserade av min utställning och dessutom hade det varit roligt att ses här också, alla är ju inte med på PUSS.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Lindali
2010-03-30 20:04
#9

Jag kan inte se kartan, är det nåt fel på min dator? Det verkade ju sååå bra me en fysisk karta!!

www.lgsmycken.webs.com

www.mittlivsomlinda.blogspot.com

maneki
2010-03-30 22:20
#10

Jag skrev en förklaring kring vad som hänt med Pärlbutikskartan o Medlemskartan i den här tråden.

Pärlbutikskartan kommer att återuppstå, men det krävs merarbete för att "frisera till den" igen eftersom vi måste byta tjänst o detaljer som färgerna på prickarna och intro-texten inte följde med.Däremot ska -- hoppas jag innerligt -- själva texterna om butikerna vara ok samt, självklart, alla koordinater med gatuadresser.

Just nu finns bara en "nödlösning", som jag laddat upp på GeoCommons. Den ser inte så snygg ut, men alla hittills inlagda butiker ska finnas där. Pga av det vill jag inte lägga ut en länk, men om nån av någon anledning skulle vara i mer eller mindre stort behov av kartan just nu så går det bra att PM:a mig så ska jag försöka rota fram nya kartadressen. Men som sagt: som kartan ser ut just nu så vill jag inte riktigt offentliggöra länken helt…

Lindali
2010-03-30 23:03
#11

Okej :P

Då väntar jag med spänning!!

Vilket otroligt jobb du håller på med! Men otroligt uppskattat!!

www.lgsmycken.webs.com

www.mittlivsomlinda.blogspot.com

maneki
2010-06-14 19:29
#12

Ok, jag tror jag fått ihop en ny version av vår karta, som jag är beredd att ge ut en länk till. Får jag lov att presentera

Pärlbutikskartan vers 2.0 (Google Maps-versionen)

Med bonusar som satellitbilder o Street view, vilket kan göra det ännu lättare att hitta rätt IRL. Ni kan även betygsätta och kommentera på kartan (ni är väl snälla? Flört), men jag tror att ni ev. behöver ett googlekonto för det.

PS! Ev. formateringsfel tar jag helt på mig -- så går det om man sitter för många timmar i sträck med sånt här. Jag gick av datorn strax före kl 3 i natt för jag ville få färdigt allt på en gång. Skäms Ev. finns där nåt sent tips, som inte kommit in o jag skulle säg att varken jag eller Pugglis har väl riktigt haft tid resp ork att ta upp tråden än. Så där finns en hel del som ska läggas till, men då snackar vi främst kategorin "övriga butiker".

Ser ni några felaktigheter, t ex butiker som lagts ned eller ligger fel på kartan, har ni tips på butiker att lägga till eller uppgifter att komplettera med (t ex öppettider etc) så är det bara att säga till. Nån butik kanske försvunnit när datan sparats o sen importerats till Google Maps. För många butiker för att det skulle märkas. O så kan ju nya kartor tillkommit sen vi sist arbetade med uppdateringar.

Denna karta går att foga in så i princip skulle vi kunna fälla in en liten karta direkt i denna artikel, men jag vet inte om det ev. blir för liten bredd för att vara användbart. Google Maps funktioner är fortfarande helt nya för mig.

maneki
2010-06-14 19:31
#13

Allamej: jag tog mig friheten att ändra länken i ditt första inlägg för att undvika missförstånd. Hoppas det var ok med dig. Flört

Annons:
Guldeken
2011-01-19 12:08
#14

Pärleporten Inspire Design, är öppen igen och kör i annan regi och ligger nu i Dalarna utanför Hedemora Dalarnas äldsta stad… så nu finns Pärleporten i Långshyttan. Ni är välkomna att besöka och handla där igen, Jag håller på att fylla upp butiken lite succesivt igen så gå in och gör ett besök…allt finns inte där ännu ..men det kommer hela tiden nya grejor.

Butiken är en web-shop..men man kan komma hit och handla även fysiskt…det är bara och ringa före så jag är "på plats" Ni är hjärtligt välkommna.

Annelie Wadin /Pärleporten Inspire Design

maneki
2011-01-19 17:45
#15

Annelie: Jag har inte uppdaterat kartan på ett tag så därför ligger lite gamla uppgifter kvar om PärlePorten även om jag vet att du tagit över. PM:a gärna adress o övriga uppgifter till min mail (manekinekogirl [at] gmail [punk] com), använd pärlbutikskarta som ärendemening, så kan jag uppdatera Pärleportens uppgifter på kartan när jag får tid. Flört

Rent allmänt mottar jag gärna mail om förändringar, nya fysiska butiker osv både från kunder o butiksägarna själva så jag kan hålla kartan uppdaterad, även om det dröjer innan jag får tid att fixa det emellanåt. Så tveka inte att maila.

Guldeken
2011-01-20 13:57
#16

Hej nu har jag lagt ett meil till dig om Pärleporten.

Kam

Annelie/Guldeken

Upp till toppen
Annons: