Annons:
Etikettinformation
Läst 7218 ggr
maneki
7/27/09, 7:40 PM

Var finns du? -- medlemskarta

På Smyckestillverkning iFokus samlas pärlare och smyckestillverkare från hela landet för att umgås. På medlemskartan kan du se var vi bor och även lägga till dig själv.

Det är enkelt och smidigt att lägga till sig själv på kartan och det kräver ingen registrering. För att pricka in dig på kartan börjar du med att skriva in din bostadsort i dialogrutan med rubriken "Join this map". Även småorter finns registrerade. Klicka sedan på Go och skriv in ditt namn. Du kan också infoga en liten bild och/eller lämna ett meddelande.

PS! Skriv gärna i denna tråd när du lagt in dig själv på kartan.

OBS! Detta är bara ett test av en ny kartlösning, som behöver finjusteras.

Annons:
maneki
7/27/09, 7:45 PM
#1

Äntligen fick jag lagt in kartan som en egen artikel! Hoppas det ser bra ut och den blir lätt att hitta nu. (Allamej: hoppas jag valde rätt "klassificering" nu också -- första försöket på att publicera en artikel…) Flört

PS! Kartan förstår svenska bokstäver och kan hitta även småorter.

Allamej
7/27/09, 8:13 PM
#2

Helt rätt Maneki :D

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

nisse23456
8/25/09, 10:15 PM
#3

Åh jag skulle vilja ha en sådan här karta med butiker att besöka! Det vore ju toppen om man är ute på sk Road trip att veta vilka som finns i närheten där man är just då….

Alex05
8/26/09, 9:11 AM
#4

Snyggt, maneki!Glad Kul o se var alla är ifrån på ett enkelt sätt.

maneki
8/26/09, 4:24 PM
#5

#3 Ja, det hade varit en kul grej. Glad Det finns ju butikslistor där adresserna står med, men det hjälper ju inte alltid om man inte känner till var olika (små)orter ligger i förhållande till ens resväg. (Vi ska t ex inte tala om hur lång tid det tog innan jag fattade var Elises Pärlateljé ligger… Skäms)

Paerlugglan
9/3/09, 5:40 AM
#6

Bra ide! Även om jag inte reser så jättemycket, men man vet ju aldrig när det blir av så en karta vore ju jätteperfekt. Och tänk vad man lär sig om vårt avlånga land, bara på att se var de olika platserna finns, precis som det att se var ni bor någonstans.

Tror du att det går att genomföra Maneki? Jag har ju en ganska lång lista med butiker, får gå igenom alla och se vilka som har fysiska butiker. Jag kan hjälpa till genom att lägga in dem. Men då bör man ju inte bara lägga in butikens namn utan även adressen, eller det går ju iofs att ta reda på närmare adress när man väl hittat vad butiken heter om man passerar orten på sin resa.

Medarbetare på Smyckestillverkning

Nytt Alias: Pugglis Skrattande

Annons:
nisse23456
9/3/09, 12:56 PM
#7

VAd kul! Hoppas hoppas….Cool

maneki
9/3/09, 6:15 PM
#8

Pärlugglan: Jovisst skulle det funka. Man skulle ju kunna lägg upp det på två sätt: antingen så tar någon (jag, vi) på sig att lägga in alla butiker eller så uppmanar man butiker, som har fysisk butik (eller möjlighet att boka besök) att lägga in sig själv. Så fördelas jobbet på flera personer.

Det viktigast i sånt fall blir väl att vara tydlig med vilka butiker som får lägga in sig o vad där ska stå. Det finns nämligen begränsat utrymme för meddelanden, men tillräckligt för en hemsida/kontaktuppgifter o något kort om butiken. O att det endast är butiker med nån form av fysisk butik som får lägga in sig för annars faller hela idén om det blir fullt med bara onlinebutiker på kartan.

Det finns gränser för hur nära man kan zooma in, speciellt utanför storstäderna, men det är ändå hyfsat nära man kan komma. Tillräckligt för att vara till nytta.

Paerlugglan
9/3/09, 7:27 PM
#9

Maneki: Vi kan väl ta på oss att göra det.

Men samtidigt kan det ju vara ok för butiker vi missat att lägga till sig själva.

Eller kanske hellre då meddela oss att de vill bli upplagda, då får vi ju liksom kontrollen på vad som läggs upp. Kan man låsa kartan så att man måste ha något sorts lösen för att kunna lägga upp sig?

Eller är det bättre att butikerna själva fixar? Nu velarObestämd jag! Behöver nog bolla detta lite, med för- och nackdelar.

Medarbetare på Smyckestillverkning

Nytt Alias: Pugglis Skrattande

maneki
9/3/09, 7:46 PM
#10

Ja, för enhetlighetens skull är det ju oftast enklast om man inte låter alla skriva fritt, men kartan är öppen för alla. Det kanske finns andra alternativ, som inte är det, men det får jag kolla upp i så fall. Samtidigt som det å andra sidan är lättast för butikerna att kirra det själv. Även om två pers nog skulle kunna avverka butiker rätt snabbt. Det finns ju ett begränsat antal fysiska butiker ändå (beroende på var man drar gränsen för vem som ska tas med: sybehörsbutiken med Gutermann? Hobbykedjan? City Gross med sin Gutermannavdelning? osv).

Ja, det finns för- o nackdelar med både sätten. Men det är ju ingen brådska så det finns tid att fundera på det. Flört

maneki
9/3/09, 7:52 PM
#11

PS! Du har PM förresten, om du inte sett det än. Flört

2 PM t o m för att jag är så glömsk. Tungan ute

Paerlugglan
9/3/09, 7:59 PM
#12

Oj, det har jag missat, kollar genast!

Jag har dragit ihop mitt webbfönster för att jag inte klarar av den rörliga reklamen och då ser jag ju inte heller eventuella blinkningar från meddelanden. Jag önskar det fanns något man kunde frysa reklamen med!

Medarbetare på Smyckestillverkning

Nytt Alias: Pugglis Skrattande

Allamej
9/3/09, 8:12 PM
#13

Esc kan man trycka på har jag för mig om man vill få stop på reklamen :)

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Annons:
Paerlugglan
9/3/09, 8:13 PM
#14

Nä, testat både Firefox och IE!Gråter Kanske skall det kombineras med någon annan knapp?

Medarbetare på Smyckestillverkning

Nytt Alias: Pugglis Skrattande

maneki
9/3/09, 8:30 PM
#15

*fniss* Jag måste vara halvblind som knappt ser reklamen. Tungan ute Eller miljöskadad? En skön skada i så fall… Flört

Paerlugglan
9/3/09, 9:26 PM
#16

Lycko dig Maneki! Här registreras både ljud och rörelser vid sidan av och blir ett irritationsmoment. Det har nog med mitt mående att göra. Rynkar på näsan Därav min svårighet att fokusera på det jag gör, är det inte ljud eller rörelser som stör så är det tankar som fladdrar runt, försvinner och kommer tillbaka. Glad

Medarbetare på Smyckestillverkning

Nytt Alias: Pugglis Skrattande

Denna kommentar har tagits bort.
Annisangel
9/10/09, 9:47 AM
#18

Hmmm, tror att jag kom med…Obestämd

Många Goa Kramar

Annisangel

jagga-ewe
1/5/10, 2:10 PM
#19

Jag har lagt till mig, men som vanligt visar kartan fel gård. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

maneki
5/6/10, 5:46 PM
#20

Ja, den där kartservicen försvann ju (läs mer om varför här), men jag tror jag har hittat nåt vi kan använda istället.

Här är en ny karta. Tyvärr verkar jag inte kunna foga in den direkt i artikeln dock -- och även om det gått skulle kartan bli så liten att själva rutan man får upp när man ska lägga in sig inte får plats helt…

För att lägga in er behöver ni bara hitta var ni vill stå och klicka på kartan. Då dyker en ruta upp, som ni kan skriva namn (nick) mm i. Söker ni på t ex en ort så kommer rutan automatiskt att dyka upp. Är den inte helt där ni vill ha den är det bara att kryssa i x-et upp i högerkanten, flytta kartan tills ni hittar rätt o klicka en gång på rätt plats. Upp till 1 h efter att man skrivit kan markören redigeras eller tas bort. Ingen registrering el dyl krävs. Klickar du på en markör på kartan öppnas en ruta med namn, ev. hemsideadress o meddelande.

Jag har haft lite problem med att komma in på sajten några gånger, vet inte om det är så för er också? Kartan tar också några sekunder att ladda. Om den strular för mycket är det ingen idé att ha den. Så därför ändrar jag inte i själva artikeln förrän jag fått nån feedback på om vi ska byta till denna karta eller ej.

Har någon ett annat tips på bra gästkarteservice tas det också emot (Bravenets har jag redan tittat på o valt bort).

Annons:
Spacegirl31
5/6/10, 11:44 PM
#21

Den vill inte, jag får inte upp något fönster..

* ~* Ha en bra dag *~*

ommok
5/7/10, 12:53 AM
#22

Inte jag heller. Har försökt med både IE och FF, då de skulle kunna fungera olika, men inget fönster att registrera något i, bara sökfönstret finns. Obestämd

Välkommen att titta in på min facebooksida Dragoncave.se, där finns en del av mina alster i glas samt lite smycken.

Mmadeit
5/7/10, 1:00 AM
#23

samma resultat för mig.

Evahelene
5/7/10, 3:30 AM
#24

Kartan laddades upp snabbt o bra för mig. Men inte dök det upp någon ruta för att skriva in sig på den…Annars var den sk*tbra - den hittade t.o.m. min bostadsort!

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

kissidor
5/7/10, 8:20 AM
#25

japp, mycket detaljerad karta - skulle kunna peka in på metern när var jag sitter med mitt morronkaffe nu - men nån ruta får jag inte upp

Värd på Mobiltelefoner och Android

Alex05
5/7/10, 8:42 AM
#26

Samma här, kartan dök upp snabbt och man kan zooma ner till huset, men ingen ruta att skriva nåt i.

Cessy
5/7/10, 9:51 AM
#27

Nej någon ruta kommer inte upp, men kartan i sig har jag inga problem med. Den är kanon.

Annons:
Upp till toppen
Annons: