Hur gör man?

Odd count peyote

2008-09-21 14:22 #0 av: Allamej

Att sy med ojämnt antal pärlor kan vara lätt och sen kan det vara lite krångligare.

oddpeyote1.JPG

 

Du kommer till  slutet av ditt arbete och märker att du sitter med herr Udda Pärla. Ingen pärla som man kan sy igenom...

Men då säger man Herr udda pärla att han snällt får vänta en stund.

 

oddpeyote2.JPG

1: Man syr istället igenom den första pärlan i förra raden och den sista i förrförra raden. Plockar upp Herr Udda Pärla och sy återigen genom den första på föregående rad.

 

oddpeyote3.JPG

 

2: Sen syr man genom den sista pärlan på raden man är på, syr återigen genom de pärlorna som du sydde igenom från början ( du har nu sytt i formen av en 8. Och denom Herr Udda Pärla igen.

Sen kan du fortsätta sy raden igenom och upprepa proceduren på andra sidan.

Lycka till!

 

 

Anmäl
2008-09-21 14:24 #1 av: Allamej

Liten fotnot från mig. Jag syr väldigt ogärna med udda antal pärlor utan om jag har ett mönster som kräver det så använder jag brick stitch efteråt.

Anmäl
2008-09-24 22:32 #2 av: Idaz

Oj, det där verkar krångligt... Vad är brick stitch?

De där löven som du gör, hur gör du dem? Du skrev i någon annan tråd att om man hade läst artikeln om peyote så kunde man det men jag förstår inte hur du ökar och minkar antalet pärlor i raderna. Kanske är lite trögfattad men... Glad

Anmäl
2008-09-24 22:51 #3 av: Allamej

När man utökar så tar man tre pärlor på slutet och syr genom den närmast arbetet, vips har man förlängt. När man ska förminska så syr du inte dit den sista pärlan utan du vänder istället tillbaka :)

Brick stitch kommer senare :)

Anmäl
2008-09-26 19:33 #4 av: Idaz

Åhhh! Nu tror jag att jag fattar! Tack!Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.