10 Pärlcaféet

Avslut på brett pärlarmband

2014-09-18 19:45 #0 av: Miikaan_89

Hejsan!

Jag har varit sjukskriven ett tag och försöker mig på lite pyssle. Jag har köpt en pärlväv och funderar på att göra ett bredare pärlarmband med den. Typ denna variant

 https://enteskedsocker.wordpress.com/tag/parlvav-monster/ 

Det jag nu undrar är om någon vet hur man kan avsluta på ett snyggt sätt. Beställde spännen med magnet från panduru hobby. 

http://www.pandurohobby.se/Katalog/10-Smycken-Accessoarer/1070-Las/107010-Metall/1/311106-Magnetlas-bredd-38-mm-silver 

Skulle gärna vilja ha en liknande lösning. Någon som har erfarenhet, eller vet hur man använder detta spänne (ska man limma?). Har noll erfarenhet så väldigt tacksam för alla ideér till snygga avslut på denna typ av armband. 

Glada hälsningar 

Marika

Anmäl
2014-09-18 20:23 #1 av: Allamej

Pärlväven, sätt att göra mönster... det var det första som jag gjorde Tummen upp Lite nostalgi trots att jag vet att jag kan plocka fram väven när som helst Glad

När du kommer att dölja avsluten i låset (japp, med starkt lim) så är det egentligen bara att klippa lös varptrådarna och knyta dom tätt emot arbetet 2 pärlor åt gången. sen applicerar du ett starkt men elastiskt lim, typen E6000, i skåran på låset och sen är det bara att pillra in knutarna och en pärlrad (gissar att det ryms) i låset och sen upprepa på andra sidan Glad Va kul, du gav mig idéer!

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Anmäl
2014-09-19 09:44 #2 av: Miikaan_89

Tack för tipset! Då ska jag försöka mig på det där. Svårast just nu är att få till namnet som ska stå så att det hamnar i mitten^^ Glad att jag hittade denna sidan med massa tips :) Låset verkar väldans bra, snyggt och med stark magnet. 

Anmäl
2014-09-19 18:31 #3 av: Artafale

Tycker det att är kul att du hittat hit. Du får jättegärna visa det du gör framöver. Den du gjort här är jättefin Glad 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.