18 Glasfusing och silverlera

Problem med glasskärare

2015-01-06 21:27 #0 av: MACAM

Nu har jag fått problem med mina skärare. Jag använder s.k pistolskärare och nu fungerar dom bara när dom själv vill och inte när jag vill.
Jag fyller på olja och därefter är det fritt fram att skära två - tre snitt. Sen är det stopp. Ingen mer olja kommer fram. Efter att skärare stått en stund i framåtlutande ställning går det att göra några få nya skär. Sen är det stopp igen - ingen olja kommer fram. Det är inte bara en skärare som trilskas utan alla (6 st)
Har någon av er råkat ut för detta.


Anmäl
2015-01-06 21:35 #1 av: Inkanyezi

Det har kommit något skräp i oljan, som täpper till utloppet. Du får helt enkelt rensa bort det. Du kanske behöver ta isär den delvis för att komma åt, och ha någon tunn ståltråd att föra in i öppningen där oljan ska komma ut.

Det kan så klart finnas mer jox därinne, så det kan bli täppt igen.

Anmäl
2015-01-06 21:47 #2 av: Cessy

Ja min pistolskärare krånglar, men jag har lite olja i ett tråg där jag förvarar skäraren o jag sätter tillbaka skäraren i tråget/behållaren efter skurit 2-3 ggr. Så länge skärhjulet löper som det ska så anser jag detta är ett bättre sätt än ha oljan inne i behållaren o det funkar lika bra att skära så här.

Värd på Smyckestillverkning!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.