05 Problemhörnan

Hjälp med bandklämmor

2015-02-24 14:38 #0 av: L073156

Hej! Är nybörjare på det här med smyckestillverkning så ni kanske kan hjälpa mig med en grej. Jag har börjat tillverka armband med bandklämmor, dvs flera olika "trådar" med vars en connector i mitten. Mitt problem är hur jag får "trådarna" lika långa så att alla connectors hamnar i mitten. Jag mäter och mäter men ändån blir trådarna olika långa i slutändan och det slutar med att en eller flera connectors hamnar mer åt höger t.ex. Se bilden, det är ett armband jag gjort nyligen. Som ni ser så är den översta connectorn inte i mitten, även den andra connectorn har ojämna trådar på ena sidan. Och så undrar jag hur man klämmer fast alla trådarna samtidigt i klämmorna enklast. Har ni några tips?
Mvh malin

Anmäl
2015-02-24 15:10 #1 av: Niwa

oj klurigt.
jag skulle nog göra banden såpass långa att jag kan trimma ändarna när allt sitter på plats,dvs connector. lägga allt som jag vill ha det och sedan klippa till dem.

ang limningen så använder jag oftast inte dessa klämavslut utan "hattar" där man för in remmarna i hatten. Men funderar på m man inte skulle kunna limma i hop ändarna längst ut först som du vill ha dem och sedan sätta fast dem i klämman

Medis på: smyckestillverkning
Hälsa gärna på mig på Facebook.

 

Anmäl
2015-02-24 18:59 #2 av: mialycktman

håller med föregående talare

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.