08 On the wire

Oxiderad tråd/wire

2017-03-06 19:51 #0 av: Uriel

Hej!

Jag har en tid nu letat efter tråd att göra smycken med och vill bl a ha oxiderad tråd som är ganska mjuk  ca 0.3-0.5 mm men aldrig hittat någon. (Har hittat  annat som jag vill ha på Silvergrejs efter tips här) Jag vill att den ska se ut som kraftigt oxiderat silver med lite metallglans som syns igenom. Tar tacksamt emot alla tips! ☺

Bifogar en bild på ett smycke gjort med sådan tråd på den tunna delen.

Anmäl
2017-03-07 07:55 #1 av: Veda

Om du tänker silvertråd och liknande smycken som här ovanför blir 0,3 mm alldeles för svag. Det kommer inte att hålla. 0,5 mm går nog bra. Jag själv brukar använda mjukglödgad 0,6 mm till liknande smycken. 

Helst köper jag den mjukglödgad (finns t ex hos Sargenta) eller så glödgar jag den själv. Jag har aldrig sett färdigoxiderad silvertråd utan det brukar jag göra själv. 

Anmäl
2017-03-07 10:33 #2 av: Cessy

Det finns Artistic Wire som är mjuk o lätt att jobba med, men det är inte äkta silver. Finns i en rad olika färger o grovlekar o gunmetal är väl den som ligger närmast det du visar på bilden.
http://www.fruparla.se/artistic-wire-craft-wire-c-293.html

Värd på Smyckestillverkning!

Anmäl
2017-03-07 12:17 #3 av: Veda

När du nämner wire så finns det faktisk belagd wire som kan oxidera, en sån har jag hemma. Men jag vet inte om den skulle tåla att oxideras med kemiska medel, min har bara legat i några år. Men den är väldigt mjuk, det är koppartråd som är belagd med nåt silveraktigt.

(Som kuriosa kan nämnas att jag har försökt att oxidera försilvrade lås. Resultatet blev att jag fick oxiderade kopparlås. Det silverblanka utanpå lossnade.  Det blev riktigt bra, men inte vad jag tänkt från början.)


Anmäl
2017-06-04 14:09 #4 av: Uriel

Tack för tipsen.... :)

Tänkte kanske mer åt järntråd/ståltråd hållet. Någon som testat och vet om det går? Tjocklek? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.