14 Silver och Chainmaille

Eget motiv på smycke

2017-03-13 11:37 #0 av: Bill&Bull

Hej. Vet inte om jag hamna i rätt sajt nu men om man har ett eget motiv/design man vill ha finns det nånstans det kan göras?
Min kille vill gärna ha ett armband som inte finns på marknaden utan han har kommit på designen själv. Vart kan man vända sig då för att få det gjort? Ifall det går alltså

Anmäl
2017-03-13 12:28 #1 av: Sindri

Om det skall vara i t ex silver så vänder man sig till en silversmed, men det blir ruskigt dyrt hos en yrkesperson.

Jag hittade en kvinna på en marknad utomlands som gör egna smycken och hon gjorde ett armband och en ring till mig efter min idé och med stenar jag plockat. Det gick på 130€ totalt, men i Sverige blir det nog lite dyrare. Om du inte hittar någon hobbytillverkare som kan göra det billigare. Om du googlar på egna smycken eller egendesignade smycken kan du få kontakt med såna. T ex https://www.smyckerian.se/sv/artiklar/smycken/index.html

Eller gå en kurs i silversmide och gör det själv.

Anmäl
2017-03-14 11:31 #2 av: Niwa

Beror nog lite på i vilket material han vill ha det. Silver,aluminium,läder ,glasetc. Det finns många kreativa personer bara man vet vilket material man vill ha.

Medis på: smyckestillverkning
Hälsa gärna på mig på Facebook.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.